خب فک کنم دیگه همتون میدونید فرقهای بین وکتور و یا طرحهای پیکسلی چیه !!! ولی خب اینجا یکم در مورد این دوتا قراره باهم یکم صحبت کنیم بعدش میریم سراغ مطلب اصلیمون.
اولش باید این سوالو ازتون بپرسم که آیا کیفیت براتون مهمه یا نه؟؟؟
شما فایل های وکتوری رو هرچقدر هم که بزرگش بکنید اصلا از کیفیتش کم نمیشه. (اگر تونستی به من هم بگو).
راستی تا یادم نرفته میتونی از سایت الوطراح به صورت رایگان هرچقدر که خواستی از فیری پیک به صورت رایگان طرحهای مختلف دانلود کنی.
اساس طراحی وکتور ها بر مبنای گرافها و یا به صورت کلیتر بر مبنای خطوط برداری هستند پس هرچقدر هم طرحهای وکتوری رو بزرگ و یا کوچک کنی اصلا توی کیفیتش هیچ تأثیری نمیذاره.
پس تا اینجا فهمیدیم که وکتورها توی سایزهای بزرگ و یا کوچک توی کار ما هیچ اختلالی رو ایجاد نمیکنن.(خوبه خیالمون راحت شد ، والا)
حالا بریم ببینیم طرحهای پیکسلی چطوری هستن.
همون طور که از اسمشون معلومه طرح پیکسلی مبناشون بر مبنای پیکسل ها هستن یعنی یک مقیاس تقریبا مشخص دارن
پس اگه خیلی بزرگ بشن یا خیلی کوچیک بشن توی نمای کلی ما یا همون طرح ما اختلال ایجاد میکنن.
پس تا اینجا فهمیدیم که اصلا وکتور یا طرح های پیکسلی چه تفاوت هایی با هم دارن.
حالا سوال اینجاست که از وکتورها استفاده کنیم یا از طررح های پیکسلی؟؟ (واقعا مسئله این است…)
من خودم به شخصه دوست دارم بیشتر از طرحهای وکتوری استفاده کنم، میدونی چرا؟؟؟
چون من بیشتر از این سبک برای موشن استفاده میکنم، به نظرم بهتره اینجا چند تا کاربرد از وکتورها رو براتون بگم.
- استفاده شدن برای موشنگرافیک
- استفاده شدن برای طراحی
- استفاده شدن برای ایجاد لوگو
- …
شاید باورتون نشه ولی من خودم تا همین یکی دو سال پیش بیشتر از فایل های پیکسلی استفاده میکردم البته اینم باید بهتون بگم که برای زدن موشن ها پیرم در میومد و تکتک همرو باید میبریدم و … دیگه خودتون میدونید دیگه.
خب دیگه خیلی از وکتورها گفتیم یکمم بریم سراغ طرح های پیکسلی.
ولی واقعا باید بگم که هنوز هم خیلی از طرح ها داره با همین پیکسلهای کوچولو درست میشه و در نهایت یه طرح خیلی خوشگل ایجاد میکنه.
الان که فکر میکنم واقعا یجورایی مقایسه کردن این دوتا شاید اشتباه باشه !!! میدونی چرااااااا؟؟؟
مقایشه کردن وکتور با طرح های پیکسلی مثل مقایسه ی نرم افزار ورد با نرم افزار اکسل میمونه دیگه خودت خیلی بهتر از من میدونی توی هر دوتای اینها میشه مثلا هم تایپ کرد و هم جدول درست کرد ولی خب ما همیشه دنبال اون نرم افزار یا ترفندی هستیم که کارامون و خیلی سریع پیش ببریم.
خب حالا بریم چند تا از کاربرد های طرح های پیکسلی که با فوتوشاپ هم طراحی میشن رو براتون بگم.
- طراحی بنر ، کارت ویزیت و …
- بک گراند ها
- …
حالا وقتشه بریم سراغ نرم افزارهایی که میشه باهاش طرحهای وکتوری و یا طرحهای پیکسلی رو طراحی کرد.
اول بریم سراغ طرحهای وکتوری، برای طرح های وکتوری نرم افزار های مختلفی وجود دارن مثلا تا چند سال قبل نرم افزار قوی کرل مسئولیت این طرح هارو بر عهده داشت و واقعا هم کارشو خوب بلد بود و بدون مشکل داشت کار خودشو انجام میداد .
البته همین الان هم یک نرمافزار قوی به حساب میاد اما توی این سالها شرکت ادوبی با ارائه ی نرمافزار ایلاستریتور انقلاب بزرگی رو توی این عرصه ایجاد کرد بطوری که دیگه الان بیشتر روی آوردن به این برنامه و با این برنامه وکتور های خودشونو طراحی میکنن.
با این برنامه هم میتونید طرح های دوبعدی و هم طرحهای سه بعدی رو طراحی کنید و هر جزئیاتی رو که بخواید هم میتونید به اون اضافه کنید.(واقعا برنامه ی خوبیه ، خیالتون راحت من بیشتر طرحام رو با اون میزنم ، البته دروغ نگم از فوتوشاپ هم استفاده میکنم، والا)
خب حالا نوبت طرحهای پیکسلیه ، همون طور که دیگه خودتون میدونید قوی ترین نرم افزار موجود در بازار که همهی طراحا معمولا ازش استفاده میکنن ، فوتوشاپه.
فوتوشاپ یه برنامهی خیلی قویه که از سال های خیلی قبل داره برای طراحان کار میکنه تا همین الان که توی سال 2022 هستیم . البته باید بگما درسته بعضی وقتا کرش میده و از برنامه میاد بیرون (چون پول نداریم نسخه ی پولیشو بگیریم) ولی واقعا برنامهی قوی در بخش طراحی به حساب میاد.
خب توی این مقاله به بخش های مختلفی اشاره شد که ممکنه برای بعضی ها مفید باشه ، همون طور که گفتم باید متناسب با نیازمون از برنامهها استفاده کنیم حالا ممکنه کارمون با فوتوشاپ راه بیوفته ، ممکن هم هست با ایلاستریتور.
خب اینجا بخش اول این مقاله رو باهم دیگه خوندیم و تقریبا متوجه شدیم که از کدوم نوع باید استفاده کنیم .
توی بخش بعدی بیشتر در مورد این موضوع صحبت میکنیم . مرسی که تا اینجا با الوپیکچر بودید ، منتظر ادامه مقاله باشید.